Hidroizolatii - Termoizolatii - Complex 93

Screen

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel

Hidroizolatie terasa

  • PDF

Hidroizolatie terasa

Sfaturi pentru neinițiați: când va decideți pentru hidroizolatie terasa nu trebuie sa începeți sa decopertați tot - stratul hidroizolaţilor are cel puțin 7-8 straturi iar reparațiile auxiliare se vor efectua numai la ultimul strat de hidroizolaţie şi apoi se va aplica încă un strat sau două de membrană bituminoasă. Recomandările noastre, dacă alegeţi să efectuaţi lucrări de hidroizolatie terasa, este să folosiţi aeratoarele pentru hidroizolaţie, acesta având rolul de a egaliza presiunea aerului şi a vaporilor de sub hidroizolaţie, prevenind posibilele umflături sau fisuri. La fel de importantă, când lucraţi la hidroizolatii terase, este folosirea unui parafrunzar la fiecare gură de scurgere. Parafrunzarele universale sunt confecţionate dintr-un plastic perfect compatibil cu lucrările de hidroizolatii terase şi se vor utiliza pentru obturarea scurgerilor pluviale cu corpuri solide. Lucrările de hidroizolatii terase au rolul de a proteja construcţia împotriva acţiunii apelor de orice fel şi a infiltrării acestora - apa fiind un important agent agresiv, cu efecte negative majore asupra părţilor sau elementelor de construcţie care vin în contact cu ea. Pentru hidroizolatii terase vă recomandăm să verificaţi funcţionalitatea stratului de pantă şi a existenţei înclinaţiei necesare evacuării apelor pluviale, amorsarea terasei cu soluţie de bitum, instalarea gurilor de scurgere şi aplicarea stratului de difuzie recomandat pentru hidroizolatii terase. Urmează aplicarea primului strat de membrană şi termosudarea integrală peste membrane perforată, aplicarea unui strat de membrană bitumată armată cu poliester şi realizarea unui covor asfaltic cu o duritate greu de egalat în cazul hidroizolatii terase ca şi hidrostop sau hidroizolaţie minerale.

Pentru a se reduce cantitatea de apa ce ramane pe hidroizolatie, sapa de panta ar trebui sa aiba pantele corect realizate, pronuntate si in dreptul scurgerilor sapa trebuie sa fie mai subtire cu 2 cm pe o suprafata de 50 cm patrati. Condorm normativelor de executie pentru hidroizolatii, la terasele cu pante mai mici de 2% sunt admise stagnari de apa pe zone limitate.

Scurgerile trebuie sa fie compatibile cu membrana bituminoasa mai ales pentru acoperisurile terasa si sunt excluse scurgerile care nu sunt compatibile cu membranele bituminoase sau au garda de apa.

Tamplaria exterioara se monteaza pe un prag din beton armat care se afla deasupra cotei finisajului terasei sau balconului. Realizarea hidroizolatiei se va face prin aplicarea unei benzi izobutilice care va face acorsul intre partea de jos is hidroizolatia de prag. Aplicatia benzii este sarcina celor care monteaza tamplaria.

La balcoane la care apa nu se scurge “ la picatura”, in cazul in care nu exista parapet din zidarie sau BA, se realizeaza o bordura din BA mai inalta decat cota finisajului balconului.

Izolatia trebuie realizata inainte de a se monta tamplaria exterioara. Daca se face izolatia dupa ce se monteaza tampplaria nu se garanteaza integritatea ei. Tubulatura verticala de scurgere a apei de ploaie trebuie montata inainte de a incepe hidroizolatiile. Diametrul minim este 80 mm. tubulaturile din PVC se monteaza cu garnituri la suprafata sapei. Tubulatura trebuie sa se racordeze la sistemul de canalizare.

Tubulatura verticala de scurgere a apei pluviale trebuie sa fie montata la mai mult de 20 cm de parapet, pereti, tamplarie sau alte tevi.

Pentru constrctiile din caramida sau BCA pe care se va lipi hidroizolatia este necesarea tencuirea ulterioara.

Tubulatura de aerisire care ar trebui sa strapunga terasa ar trebui sa fie montata la mai mult de 20 cm de parapet, tamplarie, pereti sau alte tevi.

Tubulatura aparatelor pentru climatizare. A panourilor solare sau electrice, nu trebuie sa strapunga complet izolatia. Sunt realizate cosuri din zidarie prin care se introduce in constructie.

Nu se depoziteaza nimic pe hidroizolatie inainte de a se turna sapa protectoare.

Hidroizolatia nu trebuie sa intre in contact cu diluanti, carburanti, spume poliuretanice, solventi, uleiuri, pentru ca este solubila la astfel de produse.

Nu se permite traficul de persoane si desfasurarea altor activitati de constructie inainte de a proteja hidroizolatia.

Nu este permisa gaurirea hidroizolatiei fara acordul executantului.

 
 
You are here: Hidroizolatie terasa