Hidroizolatii - Termoizolatii - Complex 93

Screen

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel

Hidroizolarea fundatiei

  • PDF

Hidroizolarea fundatiei pentru toate buzunarele

Confortul unei clădiri este conferit de etanşeitatea la apă, izolarea termică şi fonică şi este evident lucrările de hidroizolaţii sunt primele pe listă când discutăm despre consolidare sau renovare. Acestea reprezintă investiţii majore, pretenţioase şi care pot atrage consecinţe grave în cazul în care sunt executate prost. Construcţiile subterane de orice fel dar şi părţile subterane ale clădirilor - fundaţii, subsoluri - sunt supuse acţiunii apelor freatice cât şi a celor pluviale. Lucrările de hidroizolaţii protejează construcţia împotriva acţiunii apelor dar şi împotriva infiltrării acestora iar părţile care vin în contact cu apa se protejează cu ajutorul componentelor de etanşare şi a materialelor cu grad înalt de impermeabilitate. Lucrările de hidroizolaţii fac obiectul unei părţi de proiect care stabileşte soluţiile de hidroizolare în funcţie de analize geotermice, chimice şi hidrologice. Obţinerea unei hidroizolaţii bune depinde de calitatea materialelor dar şi de tipul proiectului, a terenului şi, mai ales, a echipei de muncitori. Din păcate sistemul tradiţional de etanşare a betonului nu mai face faţă noilor cerinţe în domeniu şi generează probleme de suprapunere defectuoasă, perioadă de viaţă scurtă şi timpi de execuţie lungi. Dacă doriţi hidroizolaţii pe viaţă atunci recomandăm alegeţi produse performante - şi soluţii pentru suprafeţe umede. Materialele moderne se folosesc pentru hidroizolarea ce rezistă la microfisuri ce pot apărea în stratul suport, hidroizolaţii cu rezistenţă la apă şi cu rezistenţă placări ceramice, aflate în contact permanent cu apă, la protecţie anticorozivă a elementelor din beton şi a mortarelor pe bază de ciment.

Dupa ce se executa fundatia  se efectueaza operatii de pregatire si curatare a straturilor suport pentru hidroizolatie, suprafata trebuie amorsata cu produslui recomandat pentru tipul de hidroizolatie utilizat, se aplica un strat de hidroizolatie sub forma unei membrane, ciment impermeabil, cauciuc lichid aplicat etc, si apoi se protejeaza hidroizolatia selectata.

Un alt exemplu dupa ce se face drenajul fundatiei dintr-un strat de nisip sau pietrus, se toarna beton de egalizare si se aplica o membrana bituminoasa de 3-4 mm armata cu poliester in unul sau doua straturi.

Se continua cu hidroizolarea peretilor verticali pentru care trebuie sa se respecte ehnologia corespunzatoare materialului de hidroizolatie utilizat.

Chiar daca pentru a hidroizola corect casa preturile sunt ridicate, respectiva operatie merita sa fie efectuata corect si inca de la inceput, adica dupa ce se executa fundatia. Dupa ce se ridica cladirea operatiile nu se mai pot realiza integral si costurile se dubleaza pentru ca e necesara distrugerea pavajelor de langa soclu pentru a fi sapate santuri care sa permita un bun acces la zidarie.

Operatiunea incomodeaza din cauza zgomotului dar si din cauza faptului ca in urma acestei operatii finisajul casei va avea de suferit si la fel si spatiul verde inconjurator. Depozitarea pamantului care va fi scos din santuri se va face in curte pentru ca in urma finalizarii lucrarilor sa fie pus la loc. Operatiunile de sapare langa soclul casei pot fi ingreunate de prezenta tevilor de colectare a apei, de canalizare sau de cabluri si conducte de gaze.

Daca operatia de sapare nu se face cu atentie si sub supravegherea unui specialist se poate slabi stabilitatea constructiei.

Alegerea tipului de material pentru hidroizolatie depinde de conditiile in care se va lucra, de consistenta terenului pe care se va afla constructia, de gradul de umiditate, de zona de seismicitate, tasare sau incarcare etc. Pentru alegerea celui mai bun material pentru hidroizolare se recomanda discutarea cu o echipa de profesionisti pentru a putea alege materialele. Echipa care va realiza lucrarile de hidroizolatie va recomanda materialele si va incheia un contract de garantie pentru lucrare.

Sunt disponibile sisteme de hidroetansare de mai multe tipuri: bituminoase, membrane, pe baza de bitum modificat de polimeri, cu imbinari la rece sau clada, PVC, PP, LPD, HDPE, etc. cimenturile speciale de impermeabilizare sub forma de pasta se vor aplica in amestec cu mortare direct pe elementele de fundatie, etansand capilaritatile si microfisurile prin cristalizare si formand suprafete mpermeabile.

Datorita multitudinii de produse care exista pe piata si datorita conditiilor impuse de tipul de fundatie stabilit, nu se poate recomanda direct un material de hidroizolare fara sa se cunoasca de catre un specialist, solicitarile la care fundatia va fi expusa pe pracursul utilizarii cladirii.

 
 
You are here: Hidroizolarea fundatiei