Hidroizolatii - Termoizolatii - Complex 93

Screen

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel
Termoizolatii hidroizolatii

Termoizolatii

  • PDF

termoizolatii eficiente

Lucrările de termoizolatii sunt condiţionate de material

Una dintre primele cauze care duce la pierderile de energie sunt lipsa unei termoizolatii eficiente. O lucrare de termoizolatii ajută la economii financiare, ridică nivelul de confort prin menţinerea unei temperaturi regulate şi influenţează direct temperatura pereţilor, a acoperişului şi a podelelor dar toate acestea depind de o altă serie de factori. De fapt, alegerea materialelor pentru termoizolatii şi a părţilor din casă care trebuie protejate este influenţată direct de climatul zonei în care se află construcţia, mărimea şi forma acesteia, sistemul de încălzire şi tipul agentului folosit dar şi de stilul de viaţă al locatarilor. Acum că ne-am lămurit care sunt motivele pentru care vă recomandăm începerea lucrărilor de termoizolatii putem merge mai departe, la analizarea tipurilor de materiale. Începem cu polistirenul expandat şi extrudat deoarece este acestea sunt cele mai utilizate materiale pentru termoizolaţii. În plus, au preţul cel mai redus. Polistirenul expandat se poate folosi atât la exteriorul clădirii cât şi la interior însă cel extrudat se recomandă pentru termoizolatii în medii umede datorită impermeabilităţii superioare. Vata minerală se foloseşte, de asemenea, la scară largă, pentru faţade, terase şi coperişuri. Acest material permite un transfer mai bun al umidităţii din interiorul casei către exterior asigurând, în acelaşi timp, termoizolatii fonice. Spuma poliuretanică rigidă este un material de calitate superioară şi oferă o bună termoizolaţie, hidroizolaţie şi fonoizolaţie. Celuloza este un alt material care se mai foloseşte în cazul lucrărilor de termoizolatii iar acesta este obţinut din reciclarea hârtiei. Este un izolant termic şi fonic superior materialelor tradiţionale.

 

Chiar daca stim cu totii ca diferenta se face in general prin calitatea serviciilor si produselor, putin stiu ce inseamna termoizolatia de fapt.

Lucrarile de termoizolare pentru locuinta sunt investitii importante care daca nu sunt gestionate cotect pot fi destul de costisitoare. Fiecare element din structura termoizolatiei are un rol bine definit deoarece s-au facut studii si cercetari care arata ca o lucrare bine executata cu materiale de buna calitate ofera un randament termic foarte bun.

Se stie ca multe din case pierd cadura prin pereti, fundatii, ferestre, terase, instalatii si mansarde. Termoizolarea nu poate fi ignorata daca doriti sa reduceti consumul de energie si sa platiti mai putin pentru climatizarea interiorului. Primul pas este documentarea. Solicitati informatii, consultari tehnice de la specialisti, explicatii pentru ca in final sa se obtina solutia potrivita locuintei pe care o veti termoizola. Sunt mai multe elemente ce trebuie puse cap la cap pentru a avea rezultatele dorite.

Conteaza foarte mult daca locuinta este o casa noua sau una veche pe care doar o renovati, un apartament intr-un bloc, daca este situat intr-o zona cu umiditate mare, sau cu umiditate scazuta, care sunt elementele structurale si care este suprafata locuintei. In functie de toate acestea se alege o anumita solutie, in asa fel ajungand la materialul izolant. Cel mai indicat material izolant este poistirenul indiferent ca este vorba despre polistiren extrudat, grafitat sau expandat, din ratiuni care au legatura cu costul, disponibilitatea, montarea si performanta energetica.

Grosimea polistirenului este foarte importanta pentru ca influenteaza in mare masura transferul termic al cladirii si caracteristicile precum rezistenta la incovoiere, la tractiune si la compresiune. La fel de importante sunt si lungimile diblurilor utilizate, rezistenta plasei si adezivul utilizat.

 

Trebuie sa va indreptati atentia asupra calitatii produselor. Inainte de a cumpara un produs, comparati garantia oferita de producator, pretul deoarece un pret mic poate sa ascunda deficiente mari, cu atat mai mult cu cat pretul polistirenului de calitate este prohibitiv si gama de produse, deoarece producatorii care au materiale de o calitate indoielnica nu vor avea decat produsele de baza in timp ce un producator serios va pune la dispozitia clientilor o gama foarte larga de produse, pentru ca acestia sa poata alege cea mai buna varianta.

 

 
 
You are here: Termoizolatii