Hidroizolatii - Termoizolatii - Complex 93

Screen

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel
Termoizolatie - protectie pe toata durata anului

Termoizolatie

  • PDF

Te-ai gândit la termoizolatie?

Fiecare iarnă aduce în prim-plan factura la încălzire dar şi pierderile mari care se înregistrează în lipsa unei soluţii de termoizolaţie. Pe lângă lipsa acută a confortului şi cheltuielile excedentare s-a observat termoizolaţia a devenit un punct cheie în negocierea contractului de vânzare-cumpărare sau închiriere a unui apartament (din motive evidente). Sistemul de termoizolaţie este o componentă esenţială a sistemului de încălzire şi răcire al căminului. O termoizolaţie bine pusă la punct poate reduce cheltuielile cu încălzirea casei cu până la 50% însă aceasta trebuie realizată pe toate părţile importante ale casei şi, în funcţie de gradul pierderilor de căldură, cu materiale ce au un grad diferit de termoizolaţie. Plecând de la fundaţia caseiunde este obligatorie hidroizolarea, la diferitele nivele ale construcţiei şi ajungând la pod unde trebuie să fie de foarte bună calitate. Podelele sunt alt segment de luat în calcul însă gradul lor de importanţă scade pe măsura realizării celorlalte obiective. Căldura migrează de la zonele calde spre cele reci şi, atunci când proiectaţi o lucrare de termoizolaţie, veţi calcula costurile în funcţie de locurile în care doriţi reducerea migraţiei. Pereţii exteriori, tavanul dar şi pereţii care despart locurile încălzite de cele neîncălzite sunt primele pe listă. Dacă doriţi să aveţi o temperatura constantă şi un oarecare nivel de căldură în spaţiile demisolului este suficient să nu izolaţi podelele însă această alegere se poate dovedi una păguboasă dacă nu folosiţi deloc acele spaţii. O termoizolaţie eficientă poate fi izolarea podelelor şi încălzirea separată a demisolului.

Un sistem termoizolant se alege in functie de cateva criterii si anume, orientarea imobilului spre punctele cardinale, distanta dintre cladiri si zona geografica.

Este esential sa se faca un audit ehergetic al cladirii sau o investigare termografica pentru ca nu este suficient doar sa se cunoasca grosimea zidurilor. Daca nu este posibil acest lucru atunci va recomandam sa alegeti polistiren de fatada cu o grosime de cel putin 100mm.

Tencuiala decorativa, asa cum se intelege si din denumitea sa are rol decorativ. Pentru a mari rezistenta polistirenului de fatada la socuri, la fortele de compresie si de tractiune ce apar pe fatade dar si pentru a opri patrunderea razelor UV, polistirenul pentru fatada se lipeste de perete cu adeziv, se fixeaza in dibluri, apoi se aplica plasa de armare inglobata in adeziv de polistiren si se trage un al doilea strat de adeziv.

Zona geografica este foarte importanta. In zonele cu umezeala mult recomandam utilizarea adezivului pentru polistirencu proprietatea de a respinge apa, si ca strat de finisare si decorare se recomanda ca tencuiala structurata sa aiba un efect hidrofob, si sa fie rezistenta la intemperii, precum si razele solare.

Sistemul de termoizolatii ar trebui agrementat tehnic de catre institutiile autorizate din Romania si sa fie insotit de declaratii de conformitate. Producatorii care au agrement tehnic indica pe eticheta autoritatea care avizeaza produsul.

Camerele neincalzite si termoizolate trebuie incalzite periodic. Toate locuintele termoizolate trebuie sa fie aerisite zilnic macar 5 minute, de 2-3 ori pe zi.

Alta regula este ca peretii exteriori sa fie liberi pentru ca aerul sa circule corect ceea ce inseamna ca nu trebuie sa existe mobila de dimensiuni mari in aceasta zona.

Daca aveti o casa veche trebuie decopertata tencuiala si poate fi necesara refacerea izolatiei fundatiei, apoi se aplica grund acrilic de adancime pentru a se intari suportul. In final se aplica un sistem termoizolant si tencuiala decorativa structurata.

Rosturile nedorite situate intre placile de plistiren nu se chituiesc cu adeziv, ci se completeaza cu fasii din polistiren sau cu spuma poliuretanica.

Pentru zidaria plina se recomanda ca diblurile sa intre cel putin 5 cm iar la zidaria cu goluri minim 8 cm. de asemenea se alege diblul cu bolt de poliamida sau cu bot din otel in functie de natura zidului.

Liprea placilor pe suporturi precum BCA-ul sau zidaria veche se face dupa ce se intareste suportul si se reduce gradul de absorbtie al acestuia cu ajutorul grundului acrilic de adancime.

Se recomanda ca soclul cladirii sa fie retras cu cel putin 2 cm fata de restul fatadei, in asa fel incat apa care se stranfe sa nu se scurga pe soclu. In acest caz se utilizeaza profilul cu picurator.

 
 
You are here: Termoizolatie