Hidroizolatii - Termoizolatii - Complex 93

Screen

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel

Membrana hidroizolatoare

  • PDF

Utilizare Membrana hidroizolatoare

Indiferent cât de corect este construit un beci sau subsol pereţii vor fi agresaţi de diverşi factori externi dacă nu sunt protejaţi cu ajutorul unei membrană hidroizolare. Pentru a preveni efectul negativ al apei trebuie fixat un sistem de hidroizolare cu membrane bituminoase. Acest tip de membrană hidroizolare este obţinut prin combinarea a două elemente principale: mixtura bituminoasă şi suport. Membranele bituminoase ce conţin elastomeri şi plastomeri cresc rezistenta la rupere şi sunt printre cele mai utilizate materiale in membrană hidroizolaţie. Înainte de-a începe aplicarea stratului hidroizolator suprafaţa trebuie să fie perfect curăţată şi amorsată după care puteţi începe aplicarea membranei propriu-zise, prin topire la flacără. Membrana hidroizolare trebuie să formeze o suprafaţă unitară şi să fie bine lipită de părţile verticale şi orizontale ale construcţiei. Cea mai modernă soluţie de protejare a unei fundaţii sau pivniţe este membrana lichidă formată dintr-un lichid poliuretanic care se întăreşte la contactul cu umiditatea din atmosferă şi se transformă într-o membrană elastică. Această membrană hidroizolare are rolul de-a închide porii betonului şi rezistă foarte bine la intemperii şi la acţiunea factorilor mecanici. Se aplică cu pensula, pompă fără aer sau rola în minimum două straturi şi, în cazul beciurilor sau pivniţelor aflate complet sub nivelul solului, se recomandă termoizolarea tavanului cu plăci de polistiren extrudat. De asemenea, este bine ca înainte de aplicarea membranei de protecţie să se efectueze repararea pereţilor fisuraţi sau care prezintă căderi de tencuială. În acest mod vă asiguraţi o aplicare eficientă şi într-un strat uniform al membranei hidroizolare.

Hidroizolatiile sunt acele structuri etanse, omogene si continue, care protejeaza elementele sau partile de constructie impotriva infiltratiilor sau exfiltratiilor apei si a umiditatii naturale din mediu.

Impermeabilitatea este o caracteristica a obiectelor care sunt relativ neafectate de apa sau rezista bine la infiltratii in anumite conditii.

Orice structura are nevoie de hidroizolatii de calitate pentru ca betonul nu este impermeabil dar se poate hidroizola usor utilizand aditivi. Sistemele conventionale de hidroizolare au la baza membrane hidroizolatoare. Asta inseamna aplicarea unuia sau mai multor straturi de membrane facute din diverse materiale precum silicatii, poliuretanii, bitumul etc, ce actioneaza precum o bariera intre apa din mediu si structura cladirii impiedicand patrunderea apei.

In ultimele doua deceii s-au facut progrese considerabile in domeniul materialelor de hidroizolare, inclusiv pentru sisteme de hidroizolare integrala sau pentru produse hidroizolante avansate.

Noua tehnologie in materie de membrane hidroizolatoare are la baza materiale polimerice care sunt aderente pentru a crea o bariera ivizibila in jurul exteriorului structurii.

Hidroizolatiile se executa la constructiile noi si pentru a renova izolatia de la constructiile vechi. Lucrarile pot fi executate in mai multe variante in functie de specificul lucrarilor. Pentru constructiile noi sunt utilizate sistemele care au la baza membrane bituminoase in 3 sau 4 straturi, uneori impreuna cu lucrarile de termoizolatii si in cazul in care sunt renovate terasele vechi, cele mai utilizate sisteme de hidroizolatii sunt cele facute dintr-un strat de membrana si sau cele din doua straturi.

Membranele bituminoase sunt materiale pentru hidroizolatii si au la baza bitum modificat si aditivat cu polimeri elasto plastomeri, cu armaturi din fibra de sticla sau din poliester care sunt fabricate cu diferite finisaje in partea superioara.

Membranele sunt utilizate pentru elementele constructive precum acoperisurile, fundatiile, subsolurile, tunelurile. Refacerea hidroizolatiilor pentru terasele cladirilor vechi si realizarea hidroizolatiilor la terasele noi necirculabile sau circulabile se face tot cu membrane bituminoase.

Inainte de a alege membrana bituminoasa trebuie sa aveti in vedere si complexitatea lucrarii ce urmeaza a fi executata pentru a putea alege membrana potrivita ca si raport calitate pret, de exemplu nu aveti de ce sa alegeti o membrana pentru drumuri si poduri cand izlam acoperisuri si garaje.

Membranele bituminoase aditivate cu polimeri plastomeri cu flexibilitate la rece de 0 grade si cu o armatura din fibra de sticla sau poliester, cu armare longitudinala se foloseste in lucrari multistrat de complexitate usoara, la acoperisuri plane sau la curbe pe structura din beton.

Mebranele bituminoase APP care au flexibilitate la rece au o armatura din poliester cu flexibilitate la -5 grade au armare longitudinala si se folosesc in lucrarile monostrat si multistrat de complexitate medie, la fundatii si acoperisuri plane si fundatii.

 

 
 
You are here: Membrana hidroizolatoare