Hidroizolatii - Termoizolatii - Complex 93

Screen

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel

Membrana hidroizolatie

  • PDF

Utilizare membrana hidroizolatie

Indiferent cât de corect este construit un beci sau subsol pereţii vor fi agresaţi de diverşi factori externi dacă nu sunt protejaţi cu ajutorul unei membrana hidroizolatie. Pentru a preveni efectul negativ al apei trebuie fixat un sistem de hidroizolare cu membrane bituminoase. Acest tip de membrana hidroizolatie este obţinut prin combinarea a două elemente principale: mixtura bituminoasă şi suport. Membranele bituminoase ce conţin elastomeri şi plastomeri cresc rezistenta la rupere şi sunt printre cele mai utilizate materiale in membrana hidroizolatie . Înainte de-a începe aplicarea stratului hidroizolator suprafaţa trebuie să fie perfect curăţată şi amorsată după care puteţi începe aplicarea membranei propriu-zise, prin topire la flacără. Membrana hidroizolare trebuie să formeze o suprafaţă unitară şi să fie bine lipită de părţile verticale şi orizontale ale construcţiei. Cea mai modernă soluţie de protejare a unei fundaţii sau pivniţe este membrana lichidă formată dintr-un lichid poliuretanic care se întăreşte la contactul cu umiditatea din atmosferă şi se transformă într-o membrană elastică. Această membrană hidroizolare are rolul de-a închide porii betonului şi rezistă foarte bine la intemperii şi la acţiunea factorilor mecanici. Se aplică cu pensula, pompă fără aer sau rola în minimum două straturi şi, în cazul beciurilor sau pivniţelor aflate complet sub nivelul solului, se recomandă termoizolarea tavanului cu plăci de polistiren extrudat. De asemenea, este bine ca înainte de aplicarea membranei de protecţie să se efectueze repararea pereţilor fisuraţi sau care prezintă căderi de tencuială. În acest mod vă asiguraţi o aplicare eficientă şi într-un strat uniform al membranei hidroizolare.

Membranele bituminoase aditivate sunt compuse din material de impermeabilizare, armatura, folie micronica din polietilena termofuzibila, nisip sau granule de ardezie.

Materialul de impermeabilizare este format din bitum distilat, aditivat cu polipropilena atactica sau cu estomeri pe baza de cauciuc sintetic.

Armaturile sunt facute din tesaturi stabilizate termic, poliester sau impaslitura de fibra de sticla. In functie de cum este facuta membrana si de armatura folosita se obtin proprietati diefirte de rezistenta mecanica, elasticitate, durabilitate si flexibilitate la rece.

Folia micronica din polietilena temrofuzibila are dolul de a proteja interiorul membranelor. Se topeste in timpul termosudarii cu flacara. Temperatura corespunzatoare aplicarii se poate controla urmarind disparitiam marcajului stantat in relief pe suprafata pe care se va aseza membrana. Membrana se incalzeste mai mult decat temperatura de topire optima si poate sa provoace modificari in structura materialului.

Pe partea superioara pot sa existe granule de ardezie pentru a proteja suprafata superioara impotriva razelor solare ultraviolete. Membranele pe baza de SBS ofera membranelor proprietati elastice si o buna flexibilitate la temperaturi scazute.

Membranele pe baza de propilena atactica ofera membranei proprietati plastice si o rezistenta meca nica buna.

Membranele bituminoase asigura o hidroizolatie cu o durata de viata mare si greutatea redusa a lor nu mareste suficient greutatea structurii existente.

Suprafata suport se curata de materiale sau elemente straine pana cand se obtine un suport curat fara urme de grazimi sau urme uleioase.

Scopul este obtinerea unor suprafete plane si unforme in asa fel incat lipirea membranelor prin topirea bitumului din compozitie sa se faca etans fara goluri.

Montarea unui strat de difuzie termosudabil are rolul de a lasa sa migreze vaporii creati din cauza diferentei dintre temperatura exterioara si cea interioara.

Membrana se aplica cu bariera de vapori, se impiedica umezeala spre straturile superioare de termoizolatie si directioneaza vaporii de apa.

Se aplica o bariera de vapori in aderenta totala cu stratul de difuzie. In dreptul perforatiilor acesta adera perfect la stratul suport.

Se va aplica un strat de amorsa facut din solutie bituminoasa, rece, cu perie in straturi uniforme, continue, fara aglomerari de material sau zone care nu sunt acoperite. Uscarea se face in cateva proe, in functie si de temperatura mediului si se obtine o suprafata continua, colorata, fara fisuri, care sa adere la stratul de suport, fara basici, neregularitati si exfolieri.

Se aplica un prim strat de membrana deruland-o pe stratul suport si incalzirea punctului de contact intre stratul de suport si membrana pana cand membrana se topesete si adera la suport. Suprapunerea laterala va fi de minim 10 cm. materialul in plus care rezulta la imbinarea membranei se va nivela cu grija, cu ajutorul unei mistrii care are varful rotunjit si incalzeste mistria si imbinarea.

 

 
 
You are here: Membrana hidroizolatie