Hidroizolatii - Termoizolatii - Complex 93

Screen

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel
Thursday, 04 August 2011 12:14

Hidroizolatii pentru Bazine de apa

Hidroizolarea bazinelor de apa din beton

Materiale necesare:

AQUAMAT Mortar hidroizolant
AQUAMAT-ELASTIC Mortar hidroizolant elastic, bicomponent
DUROCRET Mortar cu rasina gata preparat
RAPICRET Mortar cu priza rapida, pentru reparatii
ADIPLAST Rasina de constructii, pentru multiple imbunatatiri a calitatii mortarelor
PLASTIPROOF Aditiv impermeabilizant de masa - Plastifiant pentru beton

I. NATURA PROBLEMEI-CERINTE
Una dintre problemele cele mai importante cu care se confrunta un constructor la realizarea unui bazin de apa, este hidroizolarea acestuia. Cerintele pe care trebuie sa le îndeplineasca difera în functie de amplasamentul constructiei (la suprafata sau subteran).
În cazul bazinului subteran, stratul hidroizolant va trebui:
Sa nu permita scurgeri de apa din bazin în afara si nici infiltratii din sol în acesta.
Sa aiba o aderenta puternica la peretii bazinului, pentru a rezista la presiunile negative dezvoltate în cazul golirii bazinului, de pânza de apa freatica din sol.
În cazul bazinului de suprafata, stratul hidroizolant va trebui:
Sa fie eficient, pentru a nu exista scurgeri.
Sa fie suficient de elastic pentru a rezista la contractiile si dilatatiile peretilor si fundului bazinului, din cauza expunerii sale la schimbarile de temperatura a mediului pe parcursul zilei.

II. SOLUTIA
Conditia necesara pentru succesul hidroizolatiei este sa fi fost calculata corect structura portanta a bazinului, pentru a rezista static la presiunea hidrostatica dezvoltata de apa.
Bazin subteran
Se aplica pe suprafata interioara a peretilor si a fundului bazinului mortarul hidroizolant AQUAMAT, care confera:
O membrana unitara si continua, absolut impermeabila, cu rezistente mari si aderenta puternica la suport, pentru a rezista la presiunile negative.
Rezistenta si durabilitate, materialul fiind anorganic.
Bazin de suprafata
Pe peretii si pe fundul bazinului se aplica mortarul hidroizolant elastic bicomponent AQUAMAT-ELASTIC. Membrana formata confera:
Hidroizolatie perfecta.
Aderenta puternica si rezistente ridicate.
Durabilitate.
Elasticitate mare pentru adaptarea cu succes la contractiile si dilatatiile suportului.
În ambele cazuri se recomanda ca la betonarea elementelor de constructie ale bazinului sa se adauge aditivul PLASTIPROOF, plastifiant si impermeabilizant al masei de beton, în proportie de 0,2-0,5% din greutatea cimentului.

III. APLICARE HIDROIZOLATIE
Pregatirea suportului pentru hidroizolatie
Curatarea perfecta a suprafetei de resturile de uleiuri de la cofraje, praf, resturi de materiale, etc.
Segregarile din beton vor fi curatate de balast.
Distantierele si capetele de armatura vor fi taiate la 3 cm adâncime.
Rosturile de lucru existente vor fi deschise în forma de v pe lungime, la o adâncime de 3 cm.
Udarea adecvata a suprafetei punctelor de mai sus si chituirea lor cu mortarul de ciment cu rasina DUROCRET gata preparat sau cu mortar de ciment întarit cu rasina pentru constructii ADIPLAST. Alternativ, atunci când lucrarile sunt urgente, chituirea poate fi facuta cu mortarul de reparatii RAPICRET, cu priza rapida.
Consumul de DUROCRET: 25 kg pentru chituirea unei suprafete de 30-40 m.p. (consum estimativ pentru suprafata obisnuita a unui zid mic din beton).
La îmbinarile interioare dintre pardoseala si pereti udam si formam o scafa umplând si rotunjind îmbinarile pe toata lungimea lor cu mortarul de ciment cu rasina DUROCRET sau cu mortar de ciment întarit cu rasina de constructii ADIPLAST. Atunci când lucrarile sunt urgente, realizarea scafei se poate face alternativ cu mortar de reparatii cu priza rapida RAPICRET.
Consumul de DUROCRET: 1,9-2,7 kg/m.liniar de scafa.
Udarea adecvata a întregii suprafete a suportului, fara a forma baltoace.
Aplicarea hidroizolatiei
Bazin subteran
Continutul unui sac de hidroizolatie AQUAMAT (25 kg) se amesteca progresiv cu 8,25 kg apa, amestecând continuu pâna la formarea unei paste omogene, buna de aplicat. Pentru amestec poate fi utilizat un malaxor cu turatie redusa (300 rotatii pe minut).
AQUAMAT se aplica în interiorul bazinului, pe fundul si pe peretii acestuia în 3-4 straturi. Cu cât creste adâncimea bazinului, deci si a presiunii hidrostatice dezvoltate, cu atât creste si necesarul de consum de material. Fiecare strat va fi aplicat dupa uscarea celui precedent. Pentru evitarea fisurarii materialului, grosimea stratului nu va depasi 1 mm.
Consumul de AQUAMAT: 3-4 kg/m.p. per total.
Bazin de suprafata
Continutul unui sac de 25 kg (component A) de AQUAMAT-ELASTIC se adauga în cele 10 kg de lichid (component B), amestecând continuu, pâna la formarea unei paste omogene, buna de aplicat. Pentru amestec poate fi utilizat un malaxor cu turatie redusa (300 rotatii pe minut).
AQUAMAT-ELASTIC se aplica interiorul bazinului, pe fundul si pe peretii acestuia în 3-4 straturi. Cu cât creste adâncimea bazinului, deci si a presiunii hidrostatice dezvoltate, cu atât creste si necesarul de consum de material. Fiecare strat va fi aplicat dupa uscarea celui precedent. Pentru evitarea fisurarii materialului, grosimea stratului nu va depasi 1 mm.
Consumul de AQUAMAT-ELASTIC: 3-4 kg/m.p. per total.

IV. NOTE
Pe timpul aplicarii, temperatura trebuie sa fie de minimum +5°C.
Consultati instructiunile de utilizare în siguranta si masurile preventive înscrise pe ambalaj.

You are here: Hidroizolatii Speciale Hidroizolatii pentru Bazine de apa