Hidroizolatii - Termoizolatii - Complex 93

Screen

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel

Hidroizolatii fundatie

  • PDF

Hidroizolatii fundatie pentru toate buzunarele

Confortul unei clădiri este conferit de etanşeitatea la apă, izolarea termică şi fonică şi este evident că lucrările de hidroizolatii fundatie sunt primele pelistă când discutăm despre consolidare sau renovare. Acestea reprezintă investiţii majore, pretenţioase şi care pot atrage consecinţe grave în cazul în care suntexecutate prost. Construcţiile subterane de orice fel dar şi părţile subterane ale clădirilor - fundaţii, subsoluri - sunt supuse acţiunii apelor freatice cât şi acelor pluviale. Lucrările de hidroizolaţii protejează construcţia împotriva acţiunii apelor dar şi împotriva infiltrării acestora iar părţile care vin în contact cuapa se protejează cu ajutorul componentelor de etanşare şi a materialelor cu grad înalt de impermeabilitate. Lucrările de hidroizolaţii fac obiectul unei părţide proiect care stabileşte soluţiile de hidroizolare în funcţie de analize geotermice, chimice şi hidrologice. Obţinerea unei hidroizolaţii bune depinde decalitatea materialelor dar şi de tipul proiectului, a terenului şi, mai ales, a echipei de muncitori. Din păcate sistemul tradiţional de etanşare abetonului nu mai face faţă noilor cerinţe în domeniu şi generează probleme de suprapunere defectuoasă, perioadă de viaţă scurtă şi timpi de execuţielungi. Dacă doriţi hidroizolaţii pe viaţă atunci vă recomandăm să alegeţi produse performante - şi soluţii pentru suprafeţe umede. Materialele moderne sefolosesc pentru hidroizolarea ce rezistă la microfisuri ce pot apărea în stratul suport, hidroizolaţii cu rezistenţă la apă şi cu rezistenţă placări ceramice,aflate în contact permanent cu apă, la protecţie anticorozivă a elementelor din beton şi a mortarelor pe bază de ciment.

Procesul de hidoizolare a casei reprezinta una din cele mai importante etape pentru constructia acesteia. Daca o casa nu este bine hidroizolata la baza,  in timp aapa care se inflitreaza prin ziduri duce la deteriorarea sa si apar mucegaiurile si igrasia, iar efectele nu pot fi stopate ci doar atenuate. O baza nesigura a unei construtii pune in pericol stabilitatea acesteia, hidroizolarea nefiind decat o masura preventiva impotriva inundarii subsolurilor sau aparitiei igrasie, petelor de umezeala, si a nesigurantei instalatiiloer electrice.

O fundatie gresit proiectata pune in pericol intreaga structura a casei si reparatiile ulterioare sunt uneori imposibil de executat. In functie de terenul pe care se face fundatia, de suprastructura si de mai multi factori exista o multime de solutii ce pot fi aplicate: fundatii continue sub ziduri, fundatii izolate sub stalpi, fundatie prezenta sub intreaga constructie, fundatii pe piloti, etc.

Hidroizolarea fundatiei este importanta si la casele care nu au subsol deoarece la acestea, daca nu sunt protejate corespunzator incepe repede procesul de capilaritate-osmoza, si peretii incep sa se umezeasca de la baza si apoi se ridica spre partea superioara si are anumite implicatii asupra sanatatii locatarilor, esteticii si structurii de rezistenta a casei.

Fundatiile pot fi executate din beton simplu, beton nearmat, beton armat de tip radier cu plasa de armare pentru terenurile cu structura neomogena, din piatra naturala cu sau fara mortar, din zidarie, din beton ciclopian, etc.

Pentru casele cu subsol planseul aflat peste subsol se face din beton armati. Peretii exteriori situati sub nivelul cotei terenului sistematizat se izoleaza cu polistiren, caramida, carton asfaltat cu bitum, in mai multe straturi. Pentru casele inalte plasate pe terenuri cu probleme, se fac fundatii continue cu soclu si bloc din beton armat. Acestea trebuie sa intre minim 20 cm in pamantul de fundare si sa depaseasca adancimea de inghet cu cel putin 10 cm.

Fundatia trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa se afle pe un teren suficient de rezistent pentru a putea sustine cnstructia si pentru ca dinamica solului sa nu o afecteze. Sarcina suprastructurii trebuie repartizata uniform pe sol.

 

Este necesar un studiu geotehnic prin care sa se stabilieasca structura terenului si adancimea la care se gaseste un teren bun de fundare. In functie de zona geografica in care se construieste se stabileste o cota de inghet. Aceasta este adancimea pana la care ingheata solul, adancime determinata statistic. Fundatia ar trebui sa depaseasca aceasta adancime cu minim 10%.

 
 
You are here: Hidroizolatii fundatie