Recomandări pentru hidroizolatie terase
Ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi practice pentru a va ajuta sa economisiti ceva bani din costurile pentru energie si in acelasi timp sa va bucurati in continuare de toate avantajele utilitatilor din locuinta.
Economisiti enerigie si bani
Puteti economisi energie si bani daca pe perioadele mai calde ale iernii si mai ales in sezoanele calde inchideti termostatul de la centrala, astfel fiecare grad in minus va ajuta sa economisiti cam 5% din costurile pentru caldura. Dar mai ales daca efectuati o lucrare de hidroizolatie terase. Sfaturi pentru neinițiați: când va decideți pentru hidroizolatie terase nu trebuie sa începeți sa decopertați tot - stratul hidroizolaţilor are cel puțin 7-8 straturi iar reparațiile auxiliare se vor efectua numai la ultimul strat de hidroizolaţie şi apoi se va aplica încă un strat sau două de membrană bituminoasă. Recomandările noastre, dacă alegeţi să efectuaţi lucrări de hidroizolaţii terase, este să folosiţi aeratoarele pentru hidroizolaţie, acesta având rolul de a egaliza presiunea aerului şi a vaporilor de sub hidroizolaţie, prevenind posibilele umflături sau fisuri. La fel de importantă, când lucraţi la hidroizolatie terase, este folosirea unui parafrunzar la fiecare gură de scurgere.
Parafrunzare pentru hidroizolații terase
Parafrunzarele universale sunt confecţionate dintr-un plastic perfect compatibil cu lucrările de hidroizolatie terase şi se vor utiliza pentru obturarea scurgerilor pluviale cu corpuri solide. Lucrările de hidroizolatie terase au rolul de a proteja construcţia împotriva acţiunii apelor de orice fel şi a infiltrării acestora - apa fiind un important agent agresiv, cu efecte negative majore asupra părţilor sau elementelor de construcţie care vin în contact cu ea. Pentru hidroizolatie terase vă recomandăm să verificaţi funcţionalitatea stratului de pantă şi a existenţei înclinaţiei necesare evacuării apelor pluviale, amorsarea terasei cu soluţie de bitum, instalarea gurilor de scurgere şi aplicarea stratului de difuzie recomandat pentru hidroizolatie terase.
Terasele si balcoanele sunt elemente esentiale pentru apartamentele si casele contemporane si sunt considerate legaturi intre exterior si interior. Mai multe cercetari realizate de investitori, contractori si designeri idnica faptul ca subiectul finisarii teraselor si balcoanelor trebuie discutat mai indeaproape. Defectele ce apar sunt factori aditionali ce subliniaza importanta problemei. Astfel de defecte limiteaza functionalitatea atat pentru balcoane cat si penyru terase si camere adiacente. Defectele pot fi scurgeri, inghetarea apei in tavane, defecte ale pardoselilor din placi ceramice, exfolierea finisajelor aplicate pe fatade.
Termoizolarea se face cel mai des primavara sau toamna. Vara este foarte cald atat pentru mesteri cat si pentru materiale.
Sistemul de hidroizolatii este reprezentat de aplicarea mai multor straturi de membrana bituminoasa care poate sa fie de mai multe tipuri de materiale si anume silicati, PVC, poliuretan, etc. decizia aceasta se ia abia dupa ce se determina tipul de constructie si se ajunge la concluzia ca unul din materialele anuerate este solutia optima. Pentru a se obtine o buna hidroizolatie a teraselor perfecta, acestea trebuie facute doar de profesionisti din domeniu pentru a nu aparea infiltratii. Este important sa cunoastem fiecare etapa necesara pentru a instala membrana pe suprafata terasei.
Inainte de a aplica stratul de membrana este important ca suprafata suport sa fie pregatita in mod optim prin curatare pentru a se indeparta impuritatile si pentru ca apoi sa fie regenerata prin ardere.
Indiferent ce alegeti cand vine vorba de modul in care veti hidroizola terasa este important sa va asigurati ca hidroizolatia este aplicata si la baza peretilor pentru o impermeabilitate perfecta.
Abordarea este diferita atunci cand vorbim despre constrcutii rezidentiale sau constructii vechi. Lucrarile de hidroizolatii terase bloc se preteaza pentru refacerea acestora. La constructii rezidentiale noi, hdroizolatiile se fac in mai multe moduri in functie de tipul de lucrare si se utilizeaza membrana bituminoasa in trei sau patru straturi impreuna cu lucrarile de termoizolatii iar pentru constructiile vechi folosim membrane bituminoase in dublustrat sau monostrat.